Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen a tökéletes női nyári ruha a testalkatod alapján?

DivatGuru - 2022. 07. 15. 00:00:00
Milyen a tökéletes női nyári ruha a testalkatod alapján?

Ahhoz, hogy megértsd azokat a női nyári ruha szabásokat, amelyekre mindig támaszkodhatsz a stílus sikere érdekében, ismerned kell a testalkatodat. A női forma többféleképpen hangsúlyozható, a magasságtól, alaktól és természetesen a divatpreferenciától függően. Sokunknak pedig inspirációra van szüksége hogyan találja meg a testalkatának legmegfelelőbb ruhát, ezért készítettük el ezt az útmutatót.

Női nyári ruha körte alakú testalkatra

Az egyik leggyakoribb női testforma a körte. Az ilyen alkatú nők általában szélesebb derekúak. Emellett valószínűleg keskenyebbek lesznek a vállaik, a testüket pedig egy teltebb hátsó rész egészíti ki.

Szerencsére sok olyan ruhastílus létezik, amely a legjobb ennek a figurának. Főként olyan darabok, amelyek a drámai részleteikről, a luxus díszítésekről és az erős formákról szólnak. Mivel a test felső fele a legkarcsúbb, érdemes felhívni a figyelmet a nyakra és a dekoltázsra egy V-alakú nyakkivágással. De a terjedelmes ujjak szintén hatásosak lehetnek. Valamint érdemes még megfontolni a nyitott hátrészt is, amely nyáron kifejezetten jól funkionálhat.

Homokóra testformához illő ruha

Mi a közös Marilyn Monroeban és Jennifer Lopezben? Hát az irigylésre méltó homokóra testalkatuk. Ennek a testformának egy tipikus jellemzője a jól körülhatárolható derék, ezen túlmenően pedig még a teltebb mell, a csípő és a comb. Amennyiben te is ebbe a típusba tartozol, akkor számodra kétségkívül azok az átlapolt női nyári ruhák a leghízelgőbbek, amelyek derékban szűkítettek. Mint, amilyen például a Rensix fodros királykék rucink. 

Míg a homokóra alakkal rendelkezők általában visszariadnak a túlméretezett, formátlanabb ruháktól, létezik egy azonnali javítási lehetőség, amely kiemeli és a testalkatot. Ez pedig az öv használata.

Alma alakú testtípusra ideális ruha

Az alma alakú testformával rendelkezők általában egyenlő arányokkal büszkélkedhetnek. A vállak talán kissé szélesebbek, mint a csípő. Így a megfelelő megjelenést elkészítheted az öltözék gondos formázásával, vagy ehelyett kihangsúlyozhatod a tested különböző részeit, mint például a csodaszép lábaidat. Így a rövidebb szegélyvonalú, empire derekú vagy A-vonalú szoknyával ellátott darabok választása remek megjelenést biztosít. 

Egy pánt nélküli ruhával, mint amilyen az AMNESIA Victoria női tunika, pedig kiemelheted a válladat, a kulcscsontodat és közvetlenül a melledet. Ha a választott ruha árnyalatairól van szó, a megfelelő színű változat megtalálása is laposabbá a tested vizuális megjelenését. Az ökölszabály, hogy a fekete és a sötétebb árnyalatok hízelgőbbek, ebben az esetben teljes mértékben igaz. 

Téglalap testformára legjobban passzoló ruhák

Ez a testforma leginkább úgy jellemezhető, hogy egyforma méretű a mell, a derék és a csípő, illetve minimális ívek figyelhetők meg. Bár kevésbé határozott, mint más testalkatok, egyensúlyt biztosít. Vagyis a súly egyenletesen oszlik el a testen, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel ugyanolyan méretű a tested felső és alsórésze is. 

Ha az ívek illúzióját szeretnéd kelteni, a legjobb gyakorlat, ha egy övvel ellátott ruhát választasz, mint amilyen például a Rensix 0927-es illetve 0939-es ruha is. De a mindig praktikus átlapolt fazon ismét a képbe kerül, amikor téglalap alakú testformádra keresel nyári ruhákat. Továbbá a dekadens részletek, a virág nyomatok és az asszimetria is remekül mutatnak ezen a figurán.

Ezzel végére is értünk az útmutatónknak. Amennyiben bármilyen kérdés felmerülne még benned a leírtakkal kapcsolatban, akkor mindenképpen keress minket a weboldalon feltüntetett elérhetőségeink egyikén.