Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A kis fekete ruha ereje

DivatGuru - 2022. 02. 17. 00:00:00
A kis fekete ruha ereje

Karl Lagerfeld mondta egyszer: „Egy kis fekete ruhában soha nem lehetsz túl vagy alulöltözött”. 

A kis fekete ruha az elegancia megtestesítője minden nő gardróbjában. Egy olyan elem, amelyre minden divatos hölgynek szüksége van, mivel igazán sokoldalú, kifinomult, és erőteljes. 

Honnan indult?

Az LBD (little black dress) már jóval Coco Chanel előtt létezett, egészen a viktoriánus korszakig vezethető vissza, ahol a gyász szimbólumaként tartották számon. Még maga Viktória királynő is viselte 40 évig, amikor a férje, Albert herceg meghalt.

A ma ismert kis fekete ruhát Gabrielle Coco Chanelnek köszönhetjük - általa vált igazán népszerűvé. De rajta kívül még más tervezők is népszerűsítették a 20-as évektől a 30-as évekig. Audrey Hepburn viselhette a legnépszerűbb kis fekete ruhát, amelyet Hubert de Givenchy készített 1961-ben a Reggeli Tiffanynál című filmben. A többi már történelem.

A '90-es években Diana hercegnő "bosszúruhájaként" viselte, Elizabeth Hurley pedig a vörös szőnyegen debütált egy szexi és provokatív Versace fekete ruhában. 

A kis fekete ruha jelenben

Az LBD legfontosabb jellemzője, hogy egyszerre lehet szexi és konzervatív. Tekints rá vászonként, amelyet megfestve számtalan outfitet kaphatsz. Lehet egy működő ruhatár része, professzionális megjelenésű, vagy tökéletes koktélruha. Végül is te fogod meghozni majd a végső döntést.

Miért elengedhetetlen?

Ha még mindig keresel néhány okot arra, hogy miért ruházz be egy kis feketére a gardróbodba, akkor hallgasd meg ezeket. 

Sokoldalú

A kis fekete ruha egy változatosan viselhető ruhadarab. Felveheted üzleti vacsorákon, koktélpartikon, esküvőkön, vagy akár randevúkon is. Csupán a kiegészítők megválasztása a kulcs. Különféle ékszerekkel, táskák és cipők hozzáadásával az alkalomnak megfelelően alakíthatod. 

Klasszikus

Ahogy már fentebb is említettük, a kis fekete egy igazi klasszikus és időtlen darabja a ruhatárnak. Azaz még évek múltán is nyugodtan nyúlhatsz hozzá, mivel soha nem megy ki a divatból. 

Megmentő bizonyos helyzetekben

Mindannyiunkkal előfordult már egyszer az életben a "nincs mit felvennem" szituáció. A kétségbeesés pillanataiban a kis fekete ruha életmentő lehet. Így hát búcsút inthetsz a váratlan alkalmaknak, a stresszes kotorászásnak a gardróbban, és a tükör előtt álldogálásnak.

Mindenféle testalkatnak ideális

Mindannyian másképp nézünk ki, de a kis fekete ruha minden testtípus számára hízelgő. Abban az esetben tehát, ha itt-ott rendelkezel egy kis felesleggel, akkor is magabiztosan viselheted. 

Mindennapokra

Például az AMNESIA legfrissebb kollekciójában megjelent Natali ruha tökéletesen megálja a helyét a rohanósabb hétköznapok során is, mivel egy változatosan viselhető játékos darab. Csak kapj fel hozzá egy kényelmes csizmát vagy sportcipőt, felülre jöhet egy farmerkabát, és már készen is állsz a napra. Esetleg még a megjelenésedet megfűszerezheted egy a kínálatunkban kapható kistáskával. 

Különleges alkalmakra

Az olyan különleges alkalmak, mint például a születésnapok, esküvők vagy eljegyzési bulik tökéletesek a kis fekete ruhák bemutatásához. Akár a szexibb (AMNESIA Alamea ruha), vagy a klasszikus egyenes szabásvonalú darabokat (AMNESIA Todalla ruha) preferálod, nálunk mindegyiket megtalálhatod.

Az irodába

Például a La Pierre újdonságai között megjelenő Peru gumis ruha nagyszerű viselet lehet az irodába is. Mivel sportosan, kényelmes és egyben csajos ruha, ami divatos megjelenést kölcsönöz majd. A derekánál elhelyezett filmnyomott márkajelzés pedig remekül megtöri az egyhangúságát. 

Ezzel végére is értünk a kis útmutatónknak. Ha bizonytalan vagy, és további tanácsokra lenne szükséged, vagy felmerült időközben néhány kérdésed, akkor szívesen állunk a rendelkezésedre